Niezwykłe wydarzenie artystyczne w Budowlance

15 stycznia w auli Szkoły odbył się VI Noworoczny Koncert Talentów Budowlanki. W tym roku impreza szczególnie wyjątkowa. Pomysłem na motyw przewodni było wykorzystanie muzyki filmowej, uzupełnione obrazem (Taniec Eleny) oraz występem uczniów klasy III B, Klaudii Strojek, Darii Gumuli, Krzysia Świdera i Pawła Morgały w dowcipnej scence kabaretowej z życia Szkolnej Orkiestry, której twórcą i reżyserem był pan Józef Pyrk. W tle przewijały się doskonale ucharakteryzowane postacie ze znanych filmów, a kapelmistrz pan Paweł Szczot dwoił się i troił, przyjmując role bohaterów popularnych ikon X muzy.

Więcej: Niezwykłe wydarzenie artystyczne w Budowlance

Jubileuszowy V Koncert Talentów Budowlanki

Nie bez powodu V Noworoczny Koncert Talentów Budowlanki zainaugurował ponadczasowy numer „Czterdzieści lat minęło”. W tym roku bowiem szkoła świętuje podwójny jubileusz: 40 lat istnienia Szkolnej Orkiestry Dętej oraz 70 –lecie Państwowych Szkół Budownictwa.

Tegoroczny koncert ma wyjątkowy charakter ze względu na przypadające w tym roku jubileusze. Z tej okazji, oprócz programu artystycznego, przygotowaliśmy także prezentację multimedialną przybliżającą 40 lat szkolnej orkiestry, jej historię i sukcesy – mówi Anna Hyla, dyrektor PSB – ZS.

Czytaj więcej: Jubileuszowy V Koncert Talentów Budowlanki

IV Noworoczny Koncert Talentów Budowlanki

W piątek, 10 stycznia w auli Państwowych Szkół Budownictwa – Zespołu Szkół w Bytomiu odbył się IV Noworoczny Koncert Talentów Budowlanki, w którym wystąpili uczniowie klas mundurowych z pieśnią patriotyczną i elementami musztry, Szkolny Zespół Mażoretek, a gwiazdą wieczoru była Szkolna Orkiestra Dęta.

Czytaj więcej: IV Noworoczny Koncert Talentów Budowlanki