2 „A” w krainie designu.

15 lutego uczniowie klasy architektonicznej wzięli udział w imprezie "For Design Days" w Katowickim Centrum Kongresowym. Design Days to jedna z najważniejszych prezentacji współczesnego projektowania form użytkowych i współczesnej architektury. W trakcie imprezy odbywają się konferencje i panele dyskusyjne dotyczące najważniejszych problemów i osiągnięć w zakresie szeroko rozumianego projektowania otoczenia człowieka. Integralną częścią wydarzenia są także wystawy osiągnięć najważniejszych twórców i pracowni oraz targi współczesnego designu.

Wrażenie zrobił zarówno rozmach imprezy, różnorodność prezentowanych rozwiązań i produktów jak i wyrafinowana architektura obiektów Centrum. Z pewnością udział w imprezie przybliżył uczniom kierunki w jakich rozwija się obecnie projektowanie i architektura, pozwolił szerzej i bardziej świadomie spojrzeć na zmiany jakie zachodzą w organizacji i estetyce otaczającej nas przestrzeni.

• 28053055_2042258122684042_373754712_n 2
  • 28309127_841947582632417_512380040_n