Inauguracja roku szkolnego 2016/2017

Inauguracja - ślubowanie pierwszych klas   „Nasza Budowlanka stanie się z czasem i Waszą” – pod takim hasłem rozpoczęto 6 września inaugurację roku szkolnego 2016/2017. W uroczystości zgodnie z tradycją udział wzięły klasy pierwsze liceum, technikum i szkoły zawodowej oraz uczniowie klas maturalnych. Oprawę artystyczną stanowiły Szkolna Orkiestra Dęta i Kompania Reprezentacyjna Klas Mundurowych.

Więcej: Inauguracja roku szkolnego 2016/2017

MAMMA MIA – Budowlanka się rozwija!!!

Pod takim hasłem 30 września w auli Szkoły Samorząd Uczniowski zorganizował „Dzień chłopaka”. Motywem przewodnim imprezy przygotowanej i prowadzonej przez klasę 2a był wybór „Króla lat 80-tych”. Przedstawiciele klas (nr 3, 9 i 18 z dziennika) wykonali FLASH-MOB do repertuaru ABBY :), a „dwunastu wspaniałych” z klas 1b, 2b, 3b, 2c, 1am, 2a,2m i 3m stanęło do rywalizacji o nagrodę główną.

Czytaj więcej: MAMMA MIA – Budowlanka się rozwija!!!

Dzień Chłopaka 2016

W tym szczególnym dniu – października trzeciego, witamy serdecznie chłopaka każdego…takim słowami powitały prowadzące w auli szkolną imprezę uczennice klasy 2b i 1a: Julia Ochman, Martyna Plewnia. Tym razem na scenie zastąpiły w układzie tanecznym „Gorące szelki” równie płonące „Gorące... szpilki. Wybrani reprezentanci klas w strojach superbohaterów wzięli udział w nie lada ciężkich konkurencjach, m.in.: z dziedziny sportu, filmu i gotowania.

Więcej: Dzień Chłopaka 2016

Uroczyste rozpoczęcie w PSB - 2015/2016

„Dla maturzystów to pierwszy z cyklów pożegnań…”  takimi m. in. słowami Dyrektor Szkoły Anna Hyla rozpoczęła inaugurację roku szkolnego 2015/2016. W uroczystości tradycyjnie udział wzięły klasy pierwsze liceum, technikum i szkoły zawodowej oraz uczniowie klas maturalnych. Oprawę artystyczną stanowiły Szkolna Orkiestra Dęta i Kompania Reprezentacyjna Klas Mundurowych.
W imieniu uczniów klas pierwszych przyrzeczenie złożyli:

Czytaj więcej: Uroczyste rozpoczęcie w PSB - 2015/2016

Dzień Chłopaka w PSB-ZS

Do czego służy mascara, henna, eyeliner i push – up? Czym różni się fluid od pudru ? Pochodnym jakiego koloru jest kobaltowy ? Która z pań dyrektorek jest wyższa?
Z takimi o to pytaniami zmagali się kandydaci Budowlankiw pierwszym etapie szkolnego konkursu na Mistera Juniora i Mistera Seniora Szkoły,

Czytaj więcej: Dzień Chłopaka w PSB-ZS

DZIEŃ CHŁOPAKA W PSB – DNIEM WYBORU SUPERBOHATERA

30. września w auli Szkoły odbył się konkurs na „Super bohatera”, zorganizowany przez klasę 2 b i Samorząd Szkolny. Imprezę poprowadzili: Aleksandra Nolewajka, Aleksandra Sozańska i Daniel Chomin. Kandydaci w przebraniach znanych postaci z filmów i kreskówek rywalizowali ze sobą w przeróżnych konkurencjach.

Czytaj więcej: DZIEŃ CHŁOPAKA W PSB – DNIEM WYBORU SUPERBOHATERA