Potwory i tajemnicze sprawy w PSB

Festiwal potworności w PSBTegoroczny festiwal potworności zdominował świat Kudłatego i Scooby’ego Doo. Reprezentanci klas, wcieleni w niezwykle ciekawe formy potworków, straszydeł i potworniaków, musieli stanąć do walki i zdobyć miano Najstraszniejszego Potwora Budowlanki.

Jury przyznawało m. in. punkty za oryginalny kostium, wykonanie „przestraszonej dyni”, kolorowanie Wehikułu Tajemnic, karmienie Scooby’ego i najgroźniejszy krzyk.

Więcej: Potwory i tajemnicze sprawy w PSB

Dzień Edukacji Narodowej

Sztuka sceniczna pt. „Komedia szkolna, czyli dlaczego łączy się klasy” autora jkpAkademia z okazji Dnia Edukacji Narodowej z wystawieniem sztuki scenicznej pt: „Komedia szkolna, czyli dlaczego łączy się klasy” autora jkp.

Gratulujemy uczniom klasy 4b, 3m i 2am ogromnego talentu aktorskiego!

Więcej: Dzień Edukacji Narodowej

Festiwal Potworności 2015

Monsters, stworki, straszydła… potworki i spółka :) - takie postaci przybrali na moment (31 października) uczniowie naszej szkoły. W zabawie uczestniczyli przedstawiciele klas, którzy w konkurencjach: kieł, maskarada, mumifikacja oraz burza mózgów musieli udowodnić „własną potworność”.

Czytaj więcej: Festiwal Potworności 2015

GALA OSKARÓW W PSB-ZS

„Nauczyciel to ktoś bardzo wyjątkowy. Potrafi wykorzystać swoją pomysłowość, dobroć i dociekliwy umysł, by zachęcić innych do myślenia, poznawania, próbowania i działania”.
11. października tymi słowami powitał zgromadzonych w auli nauczycieli, pracowników szkoły oraz uczniów, prowadzący akademię, Daniel Kalus. Uroczystość Dnia Edukacji Narodowej tradycyjnie była okazją do publicznego wyróżnienia nauczycieli za ich szczególne osiągnięcia dydaktyczne (Nagrody Dyrektora Szkoły).

Część artystyczna akademii przygotowana przez klasę IIc i wychowawcę Panią Patrycję Wojtaszak zaaranżowana została na wzór Amerykańskiej Akademii Filmowej.  W trakcie gali wręczenia „Złotych Cegieł” (nauczycielskich „Oskarów”) nagrodzeni zostali nauczyciele w czternastu kategoriach:

Czytaj więcej: GALA OSKARÓW W PSB-ZS

Dzień Edukacji Narodowej - NAGRODY.

Z okazji dnia Edukacji Narodowej wręczono nagrody i wyróżnienia najlepszym pedagogom w naszym mieście. W trakcie uroczystości w Operze Śląskiej, wśród nagrodzonych byli nasi nauczyciele.
Nagrody Prezydenta Bytomia przyznawane z okazji Dnia Edukacji Narodowej otrzymali mgr Anna Hyla, mgr inż. arch. Anna Szczepaniak oraz mgr Paweł Szczot. Wręczono je w trakcie uroczystości w Operze Śląskiej. Pani dyrektor Anna Hyla otrzymała również Medale Komisji Edukacji Narodowej.

Czytaj więcej: Dzień Edukacji Narodowej - NAGRODY.