Dzień Otwarty 28.04.2017

Informacje o Dniu Otwartym 2017Serdecznie zapraszamy wszystkich Gimnazjalistów na Dzień Otwarty w Budowlance!

Jest on kontynuacją Bytomskiego Dnia Budownictwa.

28 kwietnia br. od godziny 9:00 do 17:00 zapraszamy Cię gimnazjalisto na warsztaty prezentujące nasze kierunki i zawody:

- „Wszystko jest architekturą” – pracownia projektowa

- Podaj cegłę” – pracownia budowlana

- „Zielono mi...” – pracownia architektury krajobrazu

- „Pomaluj mi świat...” – pracownie BOE

- „Za mundurem...” – obiekty militarne

W tym dniu będziesz mógł uzyskać pełną informację o Szkole oraz zwiedzić budynek w towarzystwie starszych koleżanek i kolegów.

Szczegółowy harmonogram warsztatów poniżej:

Więcej: Dzień Otwarty 28.04.2017

Wspomnienia z BDB 2016

26 kwietnia 2016 r. po raz IV odbył się Bytomski Dzień Budownictwa - dzień otwarty w naszej Szkole, który jednocześnie jest swego rodzaju świętem budownictwa w regionie. Zapraszamy do zapoznania się z Galerią fotografii z tego wydarzenia!

Czytaj więcej: Wspomnienia z BDB 2016

BDB 2016 - dzień otwarty!

Zapraszamy na dzień otwarty w Budowlance - IV Bytomski Dzień Budownictwa 2016.

dzień otwarty w  Budowlance

BDB 2015

BDB !

Bytomski Dzień Budownictwa

Dyrekcja Państwowych Szkół Budownictwa – Zespołu Szkół
w Bytomiu zaprasza na zajęcia z zakresu doradztwa zawodowego
w ramach
Bytomskiego Dnia Budownictwa.
20 marca br. w godzinach od 11.00 do 15.00 oferujemy uczniom klas III gimnazjum bezpośredni kontakt z doradcą zawodowym, przedstawicielami Powiatowego Urzędu Pracy
i Wojskowej Komisji Uzupełnień oraz partnerskimi firmami Szkoły, działającymi                    w branży budowlanej w Bytomiu i okolicy.

W tym dniu zaprezentowana zostanie oferta zawodowa i edukacyjna
z jednoczesnym zaznajomieniem z nowoczesnymi technologiami, urządzeniami                   i sprzętem stosowanym w budownictwie, architekturze, drogownictwie                               i meblarstwie. Przedstawione zostaną również możliwości zatrudnienia
w służbach mundurowych.

Czytaj więcej: BDB !

BYTOMSKI DZIEŃ BUDOWNICTWA I DNI OTWARTE SZKOŁY

20 marca br. w środę w Państwowych Szkołach Budownictwa – Zespole Szkół w Bytomiu odbył się Bytomski Dzień Budownictwa, impreza skierowana do uczniów klas III gimnazjów. Celem nadrzędnym imprezy było pokazanie młodym ludziom z czym wiąże się wybrany przez Nich zawód, gdzie będą mogli szukać pracy po ukończeniu szkoły o profilu budowlanym i mundurowym. Założeniem przedsięwzięcia były spotkania z doradcą zawodowym, przedstawicielami Powiatowego Urzędu Pracy, Wojskowej Komisji Uzupełnień oraz firm branży projektowej, budowlanej, drogowej, meblarskiej, a także 34 Batalionu Rakietowego.

Czytaj więcej: BYTOMSKI DZIEŃ BUDOWNICTWA I DNI OTWARTE SZKOŁY