2 „A” w krainie designu.

15 lutego uczniowie klasy architektonicznej wzięli udział w imprezie "For Design Days" w Katowickim Centrum Kongresowym. Design Days to jedna z najważniejszych prezentacji współczesnego projektowania form użytkowych i współczesnej architektury. W trakcie imprezy odbywają się konferencje i panele dyskusyjne dotyczące najważniejszych problemów i osiągnięć w zakresie szeroko rozumianego projektowania otoczenia człowieka. Integralną częścią wydarzenia są także wystawy osiągnięć najważniejszych twórców i pracowni oraz targi współczesnego designu.

Wrażenie zrobił zarówno rozmach imprezy, różnorodność prezentowanych rozwiązań i produktów jak i wyrafinowana architektura obiektów Centrum. Z pewnością udział w imprezie przybliżył uczniom kierunki w jakich rozwija się obecnie projektowanie i architektura, pozwolił szerzej i bardziej świadomie spojrzeć na zmiany jakie zachodzą w organizacji i estetyce otaczającej nas przestrzeni.

• 28236461_917001371807420_1397311404_n
  • 28233662_1766567830071901_50835887_n