Architekci i mundurówka najlepsi w siatkówce.

Zakończyły się Mistrzostwa szkoły w siatkówce chłopców sezonu 2016/2017. O ostatecznej klasyfikacji zadecydował Turniej Finałowy w którym w bezpośrednich spotkaniach zmierzyły się trzy najlepsze zespoły z eliminacji. Do finałów awansowały reprezentacje klas: 3c, 3a/3m, 1bc.  Każda z drużyn miała do rozegrania  po dwa spotkania. Turniej był tak wyrównany że każdy z zespołów miał na swoim koncie wygrany i przegrany mecz.

Mało tego, wszystkie spotkania zakończyły się tie- breakiem  co skomplikowało wybór najlepszej ekipy.  Przy równej ilości punktów oraz jednakowej ilości zdobytych i straconych setów o zwycięstwie w rozgrywkach zadecydowały małe punkty. Według  matematycznego  wskaźnika najlepszym zespołem została reprezentacja klasy 3a i 3m.Tytuł wicemistrzowski przypadł klasie 1bc, a trzecie miejsce zajęła klasa 3c.

Mistrz Szkoły, klasa  3a i klasa 3m:  Mateusz Wójcik, Adrian Szczyż, Daniel Skrzydlak, Patryk Panek, Kamil Frontczak, Damian Nowak, Tomasz Mann, oraz Kamil Radwański z klasy 3e.
Wicemistrz Szkoły, klasa 1bc: Dominik Jakuszczonek, Adrian Mateja, Adrian Kloszczyk, Grzegorz Hernik, Aleksander Bańbuła, Dawid Wożniak, Jakub Nizio, Kamil Piestrzeniewicz, Kamil Śleboda.
Zdobywca III miejsca, klasa 3c: Kamil Błaszczyk, Paweł Kamela, Jakub Zgajewski, Kacper Szymanek, Tomasz Wikarek, Mateusz Wójtowicz, Arkadiusz Kozłowski, Damian Damek.

W Turnieju Finałowym stanęli naprzeciwko siebie zawodnicy którzy w ostatnim czasie  wspólnie reprezentowali naszą szkołę  w Mistrzostwach Bytomia w Siatkówce.  W miejskich rozgrywkach nasza drużyna  walczyła ze zmiennym szczęściem i ostatecznie zdobyła brązowy medal.
Skład reprezentacji szkoły: Mateusz Wójcik (kpt.), Kamil Radwański, Kamil Silski, Kacper Szymanek, Dominik Jakuszczonek,  Tomasz Wikarek, Adrian Kloszczyk,  Kamil Błaszczyk, Paweł Kamela, Grzegorz Hernik, Szymon Zrałek, Daniel Pukocz.  Opiekun: Sebastian Jarzębak.

Tradycyjnie przed nami mecz o SUPER PUCHAR, w którym Mistrz Szkoły (3a/3m) zmierzy się z reprezentacją nauczycieli.  Oprócz meczu z mistrzami szkoły słynna reprezentacja nauczycieli PSB zakontraktowała spotkanie z brązowymi medalistami mistrzostw Bytomia. Oba prestiżowe pojedynki odbędą się w środę , 29 marca  na Hali widowiskowo – sportowej Budowlanki  ;)

Pierwsze spotkanie,  zaplanowane jest na  godz. 12.45.
Serdecznie zapraszamy.
                                                                                                                                                                             (SJ)