Jubileusz 65.lecia istnienia Szkoły

http://www.old.psb.bytom.pl/images/stories/symbole/logo/logo%20jubileusz_s.jpgUczniowie, Rada Pedagogiczna, Rada Rodziców, Stowarzyszenie Absolwentów i dyrekcja Państwowych Szkół Budownictwa – Zespołu Szkół w Bytomiu zawiadamia, że Jubileusz 65.lecia istnienia Szkoły i 100.lecia budynku przy ulicy Powstańców Śląskich 10. odbył się dnia 12.czerwca 2010 roku zgodnie z harmonogramem...

Czytaj więcej: Jubileusz 65.lecia istnienia Szkoły

Jubileusz 70-lecia BUDOWLANKI

12 czerwca 2015 roku odbyły się uroczystości związane z Jubileuszem 70 – lecia istnienia Szkoły.  Na imprezę przybyli zaproszeni goście: reprezentujący władze Miasta Prezydent i Wiceprezydent oraz Przewodniczący Rady Miejskiej, przedstawiciele parlamentarzystów, reprezentanci firm i instytucji, delegacje zaprzyjaźnionych szkół z Trnavy, Dmitrowa, Gdańska i Bytomia.

Czytaj więcej: Jubileusz 70-lecia BUDOWLANKI

Rok jubileuszy w Bytomskiej Budowlance - mgr inż Marian Ostapczyk

MGR INŻ. MARIAN OSTAPCZYK
Dyrektor Państwowych Szkół Budownictwa w Bytomiu w latach 1974 - 1997

Dyrektor, nauczyciel,współtwórca Turnieju Wiedzy i Umiejętności Budowlanych i gospodarz pierwszej edycji w r. 1977 oraz organizator finału centralnego X edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych.

Urodził się 13 lutego 1935 r. w Mikołowie w województwie śląskim. Absolwent Wydziału Budownictwa Przemysłowego i Ogólnego Politechniki Śląskiej r. 1960. Wieloletni nauczyciel przedmiotów zawodowych w Państwowych Szkołach Budownictwa w Bytomiu, gdzie następnie przez 23 lata pełnił obowiązki dyrektora aż do momentu przejścia na emeryturę w 1997 r.

Czytaj więcej: Rok jubileuszy w Bytomskiej Budowlance - mgr inż Marian Ostapczyk

JUBILEUSZ 70-LECIA BUDOWLANKI

J U B I L E U S Z
70 – lecia BUDOWLANKI

Dyrekcja, grono pedagogiczne, pracownicy i uczniowie Państwowych Szkół Budownictwa – Zespołu Szkół w Bytomiu serdecznie zapraszają wszystkich Absolwentów i Sympatyków Szkoły na obchody 70 –lecia bytomskiej Budowlanki, które odbędą się 12 czerwca 2015r.

Czytaj więcej: JUBILEUSZ 70-LECIA BUDOWLANKI